Nokkahuilisti-traversisti Hanna Haapamäki tunnetaan aktiivisena muusikkona, joka on esiintynyt sekä solistina että kamarimuusikkona lukuisissa vanhan musiikin yhtyeissä ja orkestereissa. Hanna soittaa nokkahuilua ja traversoa Helsingin Barokkiorkesterissa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa sekä Espoon barokissa, ja häntä on myös kuultu samaisten orkesterien sekä Barocco Borealen että Kymi Sinfoniettan solistina. Hanna on barokkiyhtye Baccanon sekä Bravade-nokkahuilukvartetin perustajajäsen. Hanna on ollut mukana myös moitaiteisissa projekteissa mm. Tero Saarinen Companyn, Arkkityypit-kollektiivin sekä
KATVE [blind spot] -nykytanssiryhmän kanssa.


Hanna on konsertoinut lukuisilla musiikkijuhlilla niin koti- kuin ulkomailla mm. eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa. Solisti- ja kamarimuusikon tehtävien lisäksi hänen sydäntään lähellä ovat lastenkonsertit , ikäihmisten palvelutalo- ja laitoskonsertit sekä musiikkioppilaitoskoulutusprojektit.

Hanna työskentelee Collegium ry –koulutus- ja yleisötyöryhmän jäsenenä sekä Konserttikeskus ry:n palveluksessa. Hanna onkin kiertänyt laajalti kotimaamme kouluissa, päiväkodeissa, palvelutaloissa ja musiikkiopistoissa vieden nokkahuilun ja traverson sekä barokkimusiikin ilosanomaa eteenpäin. Työryhmä Hanna Haapamäelle ja Anni Eloselle myönnettiin vuonna 2022 Hyvätuuli-palkinto suomalaisen lastenmusiikin ja musiikkikasvatuksen hyväksi tehdystä merkittävästä työstä.

Koulutuksensa Hanna on saanut Sibelius-Akatemiassa Rabbe Forsmanin, Ammattikorkeakoulu Stadiassa Petra Aminoffin sekä Amsterdamin konservatoriossa Saskia Coolenin, Paul Leenhoutsin ja Jed Wentzin oppilaana.

Suomen Kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin säätiö sekä Taike ovat tukeneet Hanna Haapamäen taiteellista työskentelyä.

ETUSIVUAlku.htmlshapeimage_1_link_0
CV
KUUNTELENaytteet.htmlshapeimage_3_link_0
KONSERTITshapeimage_4_link_0
BACCANOBaccano.htmlshapeimage_5_link_0
TRIOTrio.htmlshapeimage_6_link_0
PHOTOValokuvat.htmlshapeimage_7_link_0
BRAVADEBravade.htmlshapeimage_8_link_0
YHTEYSTIEDOTYhteystiedot.htmlshapeimage_9_link_0

© 2017

photo: Markku Pihlaja

Hanna Haapamäki

NOKKAHUILU & TRAVERSO