Trio vie kuulijansa Tunes & Mascarade -konserttinsa myötä taatusti erilaiselle musiikkimatkalle halki vuosisatojen takaisen Euroopan, keskiaikaisesta Italiasta Hollannin ja Espanjan kautta Purcellin Englantiin ja kuningaskunnan hovin naamionäytelmiin.

Trio on osa kuusihenkistä barokkiyhtye Baccanoa.

Nokkahuilisti Hanna Haapamäki tunnetaan aktiivisena ja innokkaana muusikkona, joka on esiintynyt sekä solistina että kamarimuusikkona lukuisissa vanhan musiikin yhtyeissä ja orkestereissa. Haapamäki on barokkiyhtye Baccanon sekä Bravade-nokkahuilukvartetin jäsen sekä soittaa myös nokkahuilua ja traversoa Helsingin Barokkiorkesterissa sekä Suomalaisessa barokkiorkesterissa. Hanna Haapamäki on konsertoinut lukusiilla musiikkijuhlilla niin koti-kuin ulkomailla. Solisti-ja kamarimuusikon tehtävien lisäksi Hanna Haapamäen sydäntä lähellä on lastenkonsertit. Haapamäki onkin kiertänyt laajalti kotimaamme kouluissa ja päiväkodeissa vieden nokkahuilun ja barokkimusiikin ilosanomaa eteenpäin. Haapamäki opettaa nokkahuilunsoittoa musiikkiopisto Avoniassa.

Hanna Haapamäki on saanut koulutuksensa Sibelius-Akatemiassa Rabbe Forsmanin, Ammattikorkeakoulu Stadiassa Petra Aminoffin sekä Amsterdamin konservatoriossa Saskia Coolenin ja Jed Wentzin oppilaana.

 

Eero Palviainenn aloitti luutunsoiton Turun konservatoriossa, josta siirtyi Sibelius-Akatemiaan ensimmäisenä solistisen osaston luutunsoiton opiskelijana, opettajana Leif Karlson. Hän jatkoi 1987 opintojaan Hopkinson Smithin johdolla Baselin konservatoriossa, jossa suoritti diplomin 1992. Hänen soolo-ohjelmistonsa ulottuu varhaisrenessanssista myöhäisbarokkiin soittimina renessanssiluuttu, vihuela, arkkiluuttu, teorbi, barokkikitara ja barokkiluuttu. Palviainen esiintyy aktiivisesti sekä Suomessa että eri puolilla Eurooppaa. Hän on yksi Battalia-yhtyeen perustajajäsenistä ja soittaa myös Kuudennen kerroksen yhtyeessä. Palviainen on vieraillut useissa kokoonpanoissa, kuten mm. Avanti!, the Harp Consort, Freiburger Barockorchester ja La Fenice. Hän on tehnyt levytyksiä sekä useita soolonauhoituksia Yleisradiolle ja televisioll

 

Jussi Seppänen aloitti sellonsoiton opintonsa Tampereen konservatoriossa Sampo Liukon ja Lauri Voipion johdolla. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Raimo Sariolan, Heikki Rautasalon ja Jan-Erik Gustafssonin oppilaana. Vuosina 1996 - 1999 Seppänen opiskeli Amsterdamin konservatoriossa mm. Gregor Horschin johdolla sekä barokkiselloa Wouter Möllerin oppilaana. Yksityisesti sekä kursseilla häntä ovat opettaneet mm. Pieter Wispelwey, Steven Isserlis ja Anssi Karttunen.

Jussi Seppänen on esiintynyt mm. Jeunesses Musicales World Orchestran, Avanti!n, Radion sinfoniaorkesterin ja Nieuw Sinfonietta Amsterdamin riveissä. Suomen Kansallisoopperan orkesterin jäsen Jussi Seppänen on ollut vuodesta 2004.

Barokkisellistinä hän soittaa lukuisissa kokoonpanoissa, mm. Baccano-yhtyeessä, Suomalaisessa Barokkiorkesterissa, Helsingin Barokkiorkesterissa sekä Opus X-yhtyeessä levyttäen (Ondine, BIS, Alba, La Bottega Discantica) ja konsertoiden niin kotimaassa kuin eri puolilla Eurooppaa.

Kamarimuusikkona Seppänen esiintyy mm. Trio Origossa, Ensemble Pomodorossa ja Suomalaisessa Barytontriossa.

Jussi Seppänen on eri kokoonpanojen jäsenenä esiintynyt lähes kaikilla merkittävimmillä kotimaisilla festivaaleilla sekä useissa Euroopan maissa, omin soolokonsertein mm. Milanon Arte Musica –festivaalilla 2008 ja 2009.

Ohjelmassa mm.

TUNES & MASCARADE

Jakob van Eyck (1590-1657):

Engels Nachtegaeltje

Nicola Matteis (?-1714):                      

Passages in Imitation of the Trumpet, Ayres and Pieces IV

 

Caspar Sanz (1640-1710):                      

Canarios (Instruccion de musica 1674)

 

Diego Ortiz (1510-1570):                         Recercada primera (Libro secondo, Rome 1553)

Recercata segunda


Domenico Gabrielli (1651–1690):

Ricercar no. 3

 

Jacob van Eyck:                                      Excusemoy

Gottfried Finger (n. 1660-1730):           

Ciacona

Anon. (1400-luku):                                   

Trotto

Henry Purcell (1659-1695):   

Näyttämömusiikkia. Hornpipe - Fairest Isle – Hornpipe - Scotch Tune - Ground (The Crown Altar) - Canary

Anon. (1400-luku):                                    Istampitta

Santiago de Murcia (1673-1739):          

El Amor                                                           

La Jota

The Masque (1600-luvun Englanti)                                                                 The First Witches Dance

The Kings Mistresse

The Temple Antickle

The Second Witches Dance

Grays Inne Masque

Hanna Haapamäki, nokkahuilut

Eero Palviainen, barokkikitara & luuttu

Jussi Seppänen, barokkisello

CV

TRIO

TRIO

HANNA HAAPAMÄKI

EERO PALVIAINEN

JUSSI SEPPÄNEN